МАТРАЦИ ЛАТЕКС-ЕКОН

black112

ЕКОН е единственият производител на матраци от латекс не само за България, но и за цяла Източна Европа. Заводи с подобно уникално производство са не повече от 15 в целият свят.

Продуктите на ЕКОН се разработват по технология на DUNLOP за разпенване на латекса. Технологията е разработена в края на миналия век и се развива и усъвършенства и до днес. Влагането на пенолатекс в матраци, произведени по този начин е гаранция за високо качество.

Латексът (каучуковото мляко) се добива от дървото Hevea Braseliensis и е най-еластичният материал в природата. Благодарение на еластичността си и на абсолютната си безвредност, той е незаменим при производството на биберони, презервативи, хирургически ръкавици и др.

Матраците с марка Латекс удовлетворяват напълно потребността ни от комфорт – тялото е максимално отпуснато, гръбначният стълб намира опора по цялата си дължина, движенията на тялото ни са свободни. Матраците Латекс осигуряват диференцирана опора за отделните части на тялото и не позволява тяхното потъване в най-тежката им част.

Позволете на Вашето тяло да си почине с помощта на повдигащата сила на еластичния латекс.

 
   

Сънят е активен процес – както за съзнанието, така и за тялото. Всяка нощ, докато спим, ние се завъртаме средно между 30 и 60 пъти. Това е нормално за здравословния сън. Благодарение на изключителната си еластичност, матраците ЛАТЕКС помагат на движенията ни през нощта.

Защо да изберете матраците и възглавниците с марката ЛАТЕКС

Средно 25 години от живота на човек минават в сън. Затова купуването на матрак е инвестиция в комфортен и здравословен начин на живот. Дали тази инвестиция е успешна ще разберете още през първата нощ на новия си матрак. Ако се доверите в качеството на матрак с марката Латекс, той няма да промени отличните си характеристики в следващите най-малко 10 години. Инвестицията ви ще се окаже не само успешна, но и дългосрочна.

 
 • извличане на латексно мляко

 • Знаете ли, че средностатистическият българин прекарва 25 години от живота си в сън?
 • Замисляли ли сте се колко е важна пълноценната почивка, за да се чувствате добре през деня?
 • Чували ли сте, че лошите условия за сън могат да доведат до развитието на някои сериозни заболявания?

Съвети за здравословен и пълноценен сън

 • Преди лягане винаги проветрявайте помещението, в което спите, поне за 5 минути.
 • За предпочитане е да не се пуши в стаята, в която спите. Добре е да ограничите възможността силни и характерни миризми да проникват в стаята, защото те могат да смутят съня ви.
 
 • Ако с партньора си спите на едно легло, но сте с различен ръст и тегло, е добре да изберете латексов матрак, за да можете да се наслаждавате на независими един от друг движения и сън. Освен това латексовите матраци могат да се изработват с различни по твърдост ядра, подходящи за физиката на всеки от вас.
 • Имайте предвид, че добрите латексови матраци могат да се използват повече от 20 години. Време, през което няма да ви се налага да се замисляте върху какво спите или да правите излишни разходи.
 • Преди лягане винаги проветрявайте помещението, в което спите, поне за 5 минути.
 • За предпочитане е да не се пуши в стаята, в която спите. Добре е да ограничите възможността силни и характерни миризми да проникват в стаята, защото те могат да смутят съня ви.
 • За предпочитане е в спалнята да няма настилки и мебели от неестествени материали, тъй като е възможно те да отделят вредни емисии. Мокетът не е подходящ за спални и детски стаи, защото събира много прах и микроорганизми, а почистването му е изключително трудно.
 • Не оставяйте през нощта в стаята, където спите, ваза с цветя със силен аромат. Те могат да предизвикат алергична реакция, или да повлияят упойващо на организма ви.
 • Най-подходящата температура за сън е между 16° C и 20° C . Тогава не е нито студено, нито горещо и сънят не бива смущаван от температурни дразнители.
 • Добре е помещението, в което спите, да е с подходяща влажност. Ако използвате отоплителни уреди, които изсушават въздуха, винаги поставяйте в стаята открит съд с вода, който да позволява изпаряването й.
 • Препоръчително е да не спите в едно и също помещение заедно с домашните си любимци, тъй като отделяните от тях козина и пух често са причина за появата на различни алергии.
 • Ако спите на латексов матрак, не го поставяйте направо на пода, тъй като по този начин запушвате въздушните му канали и намалявате възможността за проветряване. Поставете латексовия матрак върху подходяща подматрачна рамка или предвидените за това поставки.
 • Добре е да знаете, че всяка нощ по време на сън, човек отделя около 250 мл пот. Затова избягвайте да спите върху изкуствени материи, тъй като така ще засилите този процес.
 • Избягвайте да се храните обилно преди сън. Опитвайте се последният прием на храна да е поне един час преди лягане, тъй като храносмилателната дейност пречи на здравия сън. Изключително полезно е преди лягане да направите малка разходка, упражнения или да свършите някаква домашна работа.
 • Според най-новите изследвания за геомагнитните влияния върху човека, за препоръчване е по време на сън главата ви да сочи север или изток – за северното полукълбо, и юг или изток – за южното полукълбо.
 •  

   

  Защо да използвате матраци и възглавници "ЛАТЕКС"

  Еластични

  Латексът е най-еластичният материал в природата – той възстановява първоначалната си форма след многократни и продължителни натоварвания, което гарантира дългия му живот.

  100% Латекс

  Матраците ЛАТЕКС са произведени от цели латексови ядра. Те са без пружини и никога няма да скърцат.

  Ортопедични

  Чрез обособените седем зони на различни твърдости матраците ЛАТЕКС създават равномерна ортопедична опора за гръбначния стълб по цялата му дължина.

  Здравословна Среда

  Естествените алкални свойства на латекса не допускат развитието на бактерии и акари.

  Проветриви

  Матраците ЛАТЕКС имат усъвършенствана мрежа от вертикални и хоризонтални въздушни канали, която гарантира изключителна проветривост на матрака.

  Анатомични

  Пенолатексът обгръща тялото и му осигурява равномерна опора във всяка точка на допир. Това позволява на кръвта да циркулира свободно и да оросява правилно всички части на тялото.

  Независима Опора За Двама Спящи

  Идеални за двама спящи. Движенията на единият не събуждат другия.

  Лесно Почистване

  Матраците ЛАТЕКС са със сваляеми калъфи, които могат лесно да се почистват и изпират.

  Матраци С Различна Твърдост

  Единствено технологията за обработка на латекс позволява изработването на матраци с различна обща твърдост. Матраците ЛАТЕКС се предлагат в 3 вида твърдости, в зависимост от нуждите на хора с различно тегло: М – средно твърди, F – твърди и Супер F – много твърди.

  Възглавници Латекс

  Осигуряват правилното разположение на вратните прешлени, за да може главата и вратът пълноценно да се отпуснат и отпочинат през нощта. Възглавниците ЛАТЕКС НЕ СЕ СМАЧКВАТ и винаги сами възвръщат формата си.

  Изолиращи

  Изключителните изолиращи качества на латекса осигуряват хладина през лятото и топлина през зимата.

  Екологични

  Матраците ЛАТЕКС са произведени от екологично чисти продукти и отговарят на всички съвременни изисквания за природосъобразен начин на живот. Те не съдържат вредни химикали и съставки и са сертифицирани за безвредност от водещи европейски лаборатории.

  За максимален ефект при използването на матраците ЛАТЕКС препоръчваме употребата на подматрачни рамки с марката ЛАТЕКС.

  Обособени зони с РАЗЛИЧНА ТВЪРДОСТ

  Индивидуална подкрепа, дори и при двама спящи с различно тегло

  матрак "ЛАТЕКС"  друг матрак   матрак "ЛАТЕКС"    друг матрак

   

  • матраците ЛАТЕКС
   са с 10 години гаранция

  обикновен матрак
  позиция настрани
  матрак ЛАТЕКС
  позиция настрани

  обикновен матрак
  позиция по гръб
  матрак ЛАТЕКС
  позиция по гръб

  Областите оцветени
  в синьо и червено
  показват точките на напрежение
  и затруднено кръвообръщение.

  • вертикални канали,осигуряващи вентилация на въздуха

  Точки на напрежение
  при различните матраци

  точки на напрежение
  в гръбначния стълб и врата
  мек матрак

  точки на напрежение
  в гръбначния стълб и врата
  твърд матрак

  правилна позиция
  на гръбначеният стълб при
  матраци "ЛАТЕКС"

   
     
  Bookmark the permalink.

  Comments are closed.